неділя, 19 грудня 2010 13:41

Європу паралізувало через снігові бурі (ФОТО)
22

Потужний циклон Петра зіпсував різдвяні плани сотень тисяч людей у Франції, Італії, Німеччини, Австрії і Великій Британії. Снігові бурі паралізували роботу наземного та повітряного транспорту.

У Великій Британії транспортний колапс - на залізниці на чверть скоротили кількість рейсів. Автомобілісти ризикують застрягти в багатокілометрових заторах від декількох годин до декількох днів.

У лондонському аеропорту Gatwick буквально за лічені хвилини засипало снігом злітно-посадкову смугу. Тисячі пасажирів на невизначений термін "застрягли" в терміналах.

"Ми сподівалися полетіти в Зальцбург. Але негода буквально обрушилася на нас півгодини тому. Ми були біля аеропорту, і все було спокійно. Як раптом, лише за 5 хвилин вибухнув ось цей кошмар", - розповідає один з пасажирів.

"Ми чимало заплатили, щоб приїхати сюди. А тепер сумніваємося, чи зможемо вилетіти", - каже гість Лондона.

Найбільший лондонський аеропорт Хітроу залишається закритим, оскільки рівень снігу і льоду не дозволяє безпечно здійснювати польоти.

Через снігопад навіть скасували матчі англійської футбольної Прем'єр-ліги - у клубах не гарантують безпеку глядачів на трибунах.

Аномальні холоди і потужні снігопади паралізували транспортний рух і в Німеччині. На дорогах снігові замети та ожеледь, кількість аварій б'є всі рекорди. Щоб ліквідувати їхні наслідки, дорожні служби перекривають траси. Водії змушені годинами простоювати в багатокілометрових заторах або мерзнути на узбіччі. Снігоприбиральна техніка не справляється з рясними опадами.

Схожа картина і у Франції. На дорогах найсильніша ожеледиця. Найскладніша ситуація складається в столичному регіоні: там практично повністю припинено рух автобусів і таксі. Тисячам людей довелося ночувати у своїх автомобілях просто на дорогах, які не були розчищені через те, що не вистачає снігоприбиральної техніки.

З перебоями працюють залізничні вокзали і аеропорти країни. У найбільшому французькому хабі Руассі-Шарль-де-Голль скасували кожен шостий рейс. Транзитні пасажири не можуть дістатися до пункту призначення. У 35 департаментах Франції оголошено "помаранчевий" рівень тривоги. Негода втрутилася і в спортивне життя країни - перенесений матч між французькими футбольними клубами Ланс і Кан. У Альпах скасували етап кубка світу з гірських лиж.

Прогнози синоптиків невтішні: циклон Петра Європу в найближчу добу не залишить.

Фото: Reuters

"Эхо Москвы", Вести.ru

Зараз ви читаєте новину «Європу паралізувало через снігові бурі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі