четвер, 26 лютого 2009 20:24

США зацікавилися нафтогазовими запасами Ірану

США зацікавилися нафтогазовими запасами Ірану
Норвезька компанія Global Geo Services (GGS), яка надає дані з розвідки для нафтової та газової промисловості, зокрема, по Ірану, заявила про інтерес до них з боку однієї американської енергетичної компанії. Президент GGS Кнут Оверсхоєн розповів, що його фірма обговорює потенційний продаж своєї дослідницької бази даних двом компаніям, серед яких є одна американська. Виступаючи перед журналістами, він особливо відзначив той факт, що це "було б немислимо всього лише півроку тому". Дослідження GGS містить зокрема двомірні дані про 100 тис. кв. км. іранського шельфу в Перській затоці та тривимірні - про 3,25 тис. кв. км.

Президент Барак Обама нещодавно заявив, що він готовий працювати безпосередньо з Іраном, тоді як його попередник відхиляв будь-яку подібну можливість, піддаючи всі американські компанії санкціям за співпрацю або торгівлю з Ісламською Республікою.

За матеріалами Интерфакс, ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «США зацікавилися нафтогазовими запасами Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі