неділя, 29 липня 2007 12:01

США витратять на захист Ізраїлю $30 млрд

У найближчі десять років США витратять на військову допомогу Ізраїлю 30 мільярдів доларів. Про це заявив на засіданні ізраїльського уряду його глава Ехуд Ольмерт.

За його словами, домовленість про збільшення американської військової допомоги на 25 відсотків була досягнута під час його останньої зустрічі з Джорджем Бушем. Ольмерт підкреслив, що досягнута угода є дуже важливою для забезпечення безпеки Ізраїлю.

Рішення Вашингтона про збільшення допомоги повинне також заспокоїти його ізраїльських партнерів у зв"язку з наміченим крупним постачанням зброї Саудівській Аравії. Арабському королівству передбачається продати зброю на 20 мільярдів доларів. Операція включає постачання бомб з супутниковим наведенням, модернізацію саудівських винищувачів, а також нові кораблі для військово-морського флоту королівства.

Щоб зняти стурбованість Ізраїлю, американці також наклали ряд обмежень при постачанні зброї саудитам. Зокрема, США зажадали від Саудівської Аравії не складувати бомби з супутниковим наведенням на авіабазах, розташованих поблизу межі з Ізраїлем.

Додаткова військова допомога з боку США обіцяна також Єгипту. За існуючою угодою Ізраїль може витрачати на закупівлі озброєнь на міжнародних ринках трохи більше чверті від загального об"єму американської допомоги, повідомляє агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «США витратять на захист Ізраїлю $30 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі