понеділок, 18 червня 2007 08:32

США стабілізуватиме Ірак ще 10 років

Стабілізація ситуації в Іраку може зайняти десятиліття, заявив командувач озброєними силами США в цій країні генерал Девід Петреус. За його словами, посилення заходів безпеки і збільшення чисельності американського військового контингенту в Іраку призвело лише до більшої активності бойовиків і така ситуація, як "показує історична практика, може бути подолана щонайменше за 9 або 10 років". "Річ у тому, що на посилювання нашої політики ворог готовий відповісти. От як все йде", - цитує генерала Д.Петреуса.

Разом з тим він відзначив, що в провінції Анбар і частково в Багдаді ситуація "вражаючим чином" змінилася в кращу сторону, але в цілому вселяє побоювання.

Раніше посол США в Багдаді Райан Крокер відзначив, що збільшення американського контингенту в Іраку почало приносити свої плоди. Зокрема, значно покращала ситуація з безпекою в деяких частинах Багдада і провінції Анбар.

Також представник Республіканської партії США заявив, що уряду Іраку необхідно підвищувати боєготовність власних озброєних сил, оскільки американські війська готуються рано чи пізно покинути країну, передає Associated Press.
Зараз ви читаєте новину «США стабілізуватиме Ірак ще 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі