середа, 10 червня 2009 10:07

США хоче розмістити на території Росії радар

США хоче розмістити на території Росії радар
Міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що перспективи російсько-американської співпраці в сфері протиракетної оборони "дещо покращились" у зв"язку з активним розвитком іранської ракетної програми.

Гейтс відзначив, що Москва все більше турбується з приводу швидкого розвитку іранської ракетної програми і шукає можливі шляхи виходу з цієї ситуації.

Глава американського Міноборони нагадав, що на його зустрічі з Володимиром Путіним, коли той займав пост президента Росії, Путін практично відкинув можливість створення Іраном ракет, здатних досягти значної частині західної Європи та Росії до 2020 року.

Тепер же, за словами Гейтса, "росіяни визнали, що вони були не праві щодо термінів наближення іранської ракетної загрози". Він висловив надію на співпрацю.

Гейтс також повідомив, що американська сторона висуває пропозицію розмістити на території Росії радар або центр обміну даними, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «США хоче розмістити на території Росії радар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі