четвер, 22 липня 2010 16:11

Справу ректора, підозрюваного у педофілії, передадуть до суду у вересні

Справу ректора, підозрюваного у педофілії, передадуть до суду у вересні

Генеральна прокуратура має намір до вересня передати до суду кримінальну справу за обвинуваченням ректора Київської державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного Василя Михайлова в організації злочинного угрупування, члени якого займалися розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції.

Про це сьогодні, 22 липня, на брифінгу повідомив перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка.

"У цій кримінальній справі закінчується досудове слідство. Чотирьох людей заарештовано, з них двоє - громадяни іноземної держави. І я думаю, що до кінця серпня цю справу буде передано до суду", - сказав Пшонка.

За словами заступника генпрокурора, затримка в розслідуванні цієї справи пов'язана тільки з завершенням експертиз та затримками в деяких слідчих діях через клопотання адвокатів.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року, в аеропорту Бориспіль за підозрою в організації злочинного угрупування, члени якого займалися розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції, затримали ректора Київської державної академії водного транспорту імені Сагайдачного, професора Василя Михайлова.

За даними правоохоронців, до складу угрупування, окрім лідера - Михайлова, також входили троє людей: 25-річна Тетяна, яка підбирала неповнолітніх дівчат, Віктор - водій ректора, який брав участь в розбещенні дівчат, а також уродженець Гвінеї-Бісау - Тіто, який за гроші вступав у статеві відносини з неповнолітніми. У результаті обшуку в квартирі ректора було виявлено диски із порнографічною продукцією, три відеокамери і $ 180 тисяч.

Пізніше Михайлова заарештували.

Шевченківське районне управління міліції Києва порушило кримінальну справу за частиною 4 статті 152 Кримінального кодексу (зґвалтування малолітніх). Відповідна стаття передбачає позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років.

Пізніше екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що ректор Державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного в Києві Василь Михайлов підозрюється в організації угрупування, яке причетне до зґвалтувань, у тому числі педофілії.

"У нас є повний набір доказів злочинної діяльності громадянина Михайлова", - запевнив міністр внутрішніх справ.

Луценко тоді наголосив, що Михайлов є доктором технічних наук, професором, номінантом премії Людина року, має багато нагород і відзнак. У 2004 році, за словами Луценка, Михайлов був довіреною особою кандидата в президенти Віктора Януковича.

Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Справу ректора, підозрюваного у педофілії, передадуть до суду у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі