четвер, 22 серпня 2019 12:09

Справа "Роттердам+": суд зняв арешт із комп'ютерних доказів

Справа "Роттердам+": суд зняв арешт із комп'ютерних доказів
Відповідне рішення суд ухвалив 21 серпня. Фото: apcourtkiev.gov.ua

Київський апеляційний суд скасував арешт комп'ютерів, на яких були знайдені докази щодо фігурантів схеми "Роттердам+". Відповідне рішення ухвалили 21 серпня, повідомляють у Центрі протидії корупції.

"Скасувавши арешт, суд фактично забрав у НАБУ речовий доказ. Бо на практиці фігуранти справи, повернувши собі комп'ютери, зможуть їх "почистити" та знищити невигідну їм інформацію. Натомість, коли справу скерують до суду для розгляду за суттю, постане питання дослідження автентичних носіїв інформації, але їх вже, швидше за все, не буде", - зазначив юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники формули "Ротердам+" закликають главу НАБУ піти у відставку

Під час розслідування справи "Роттердам+" детективи НАБУ ще 2017-го провели обшуки у НКРЕКП, де вилучили 5 комп'ютерів.
У комп'ютерній техніці знайшли листування між фігурантами схеми "Роттердам+". Задля збереження цих речових доказів, за клопотанням НАБУ, Солом'янський суд Києва наклав на них арешт.
У САП тоді заявили, що у листах йшлося про плани фігурантів додати до формули "Роттердам+" витрати, яких і не планувалося здійснювати, щоб збільшити ціну на електроенергію.
8 серпня детективи НАБУ у справі "Роттердам+" повідомили про підозру шістьом особам. Зокрема, Дмитру Вовку, який у 2014-2018-х очолював НКРЕКП, і Володимиру Бутовському, який у цей час був начальником відділу управління енергоринку Нацкомісії.

Зараз ви читаєте новину «Справа "Роттердам+": суд зняв арешт із комп'ютерних доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі