пʼятниця, 04 грудня 2015 00:01

Справа Бузини: Суд продовжив арешт Медведька ще на 2 місяці

Справа Бузини: Суд продовжив арешт Медведька ще на 2 місяці
Андрій Медведько. Фото: УНІАН

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва Світлана Бабенко задовольнила клопотання прокуратури щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб для Андрія Медведька, який підозрюється у вбивстві Олеся Бузини.

Про це в четвер заявила суддя, повідомляє Укрінформ.

"Клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити в повному обсязі", - сказала вона і додала, що мотиваційну частину постанови суду оголосять 7 грудня.

Бабенко не задовольнила клопотання сторони захисту у вигляді домашнього арешту або взяття на поруки народних депутатів.

"Суд не врахував аргументи сторони захисту, свідчення декількох свідків, які разом проходили навчання на базі ДУК "Правий Сектор" у Дніпропетровській області та відзначили, що в день вбивства Медведько перебував на базі, а також, що він не цікавився особистістю Бузини. Він вказав, що суд не врахував і заяви деяких народних депутатів про готовність взяти Медведька на поруки", - сказав адвокат Медведька - Сергій Войченко, цитує агентство Інтерфакс-Україна.

За словами адвоката, захист обов'язково буде подавати апеляцію на це рішення Печерського суду.

Нагадаємо, журналіста Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва неподалік від будинку, де він жив. За підозрою у його вбивстві було затримано двох представників "Правого сектора" Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Вони перебувають під вартою.

7 жовтня Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт Медведька до 4 грудня. 13 жовтня суд залишив Поліщука під вартою ще на 2 місяці - до 11 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Справа Бузини: Суд продовжив арешт Медведька ще на 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі