четвер, 02 листопада 2006 18:06

Список найстрашніших технологій року склали у США
12

Американський журнал Fortune опублікував список з 12 "найстрашніших" технічних досягнень за 2006 рік. Список складали кореспонденти видання.

З незрозумілих причин у рейтинг найсумнівніших технологічних досягнень потрапив фільм "Залишитися живим" (Staying Alive). Цю стрічку кореспонденти Fortune назвали найгіршим фільмом року і помістили на 12 місце рейтингу.




На передостанньому місці розташувалася компанія Activision і випущена нею гра за мотивами фільму "Люди ІКС: Остання битва" (The X-Men III). Кореспонденти Fortune підкреслили, що ця гра є головним претендентом на звання найгіршого і найнуднішого ігрового продукту 2006 року.





Десятку замикає нова ігрова система Wii від Nintendo. Fortune злякався однієї лише назви консолі.








9 місце зайняв UMPC, раніше відомий як "Origami" - розроблений в Microsoft і матеріалізований зусиллями Samsung планшетний ноутбук. "Завеликий, щоб поміщатися в кишені і надто компактний, щоб приносити користь" комп"ютер, за версією Fortune, "більше підходить для хоббітів (героїв роману Толкієна "Володар перснів", які були дуже маленькими), а не для людей".

8 місце дісталося електронним урнам для голосування, які все частіше дають збої під час виборів. Так, під час недавніх губернаторських виборів в одному зі штатів США подібні пристрої демонстрували дивну симпатію до республіканців і відмовлялися приймати голоси, подані за кандидатів від Демократичної партії.

Більше за вибор у Fortune бояться влесне проблему вибору, а саме - війну форматів HD-DVD і Blu-ray, що зайняла 7 місце рейтингу. Журналісти цілком резонно відзначають, що при вкрай високій вартості як Blu-ray, так і HD-DVD-плеєрів ризик придбати бракований пристрій достатньо високий, як і його ціна.


6 місце зайняла Асоціація звукозаписної індустрії Америки. Її складна система обміну файлами відлякує як звичайних користувачів мережі, так і файлообмінні сайти.







5 місце дісталося операційній системі Windows Vista від Microsoft. Працівників преси лякає велика кількість "виправлень для виправлень для виправлень системи безпеки", які команда розробників операційної системи Windows випускає мало не кожного
тижня.



4 місце зайняла корпорація Hewlett-Packard і недавній скандал з відставкою директора з етики Кевіна Хансейкера.







Бронзовим призером став VoIP-сервіс Vonage (система цифрової телефонії), що зайняв таку високу стрічку рейтингу за нестабільність роботи.








2 місце дісталося, філіалу Unbox інтернет-магазину Amazon. Unbox торгує відеофільмами через мережу інтернет. Amazon налякав Fortune як назвою, так і незадовільною якістю фільмів, що продаються, а також масою труднощів при перегляді придбаних таким чином кінострічок.



Найсумнівнішим технологічним досягненням року визнали найбільший в історії комп"ютерної індустрії відклик продукції - масова заміна батарей виробництва Sony для ноутбуків. Елементи живлення, що перегріваються і вибухають, через які прибуток японської корпорації в поточному кварталі знизиться на 90%, стали найстрашнішою технологією 2006 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Список найстрашніших технологій року склали у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі