четвер, 17 квітня 2008 18:56

Спілка журналістів закриє Європу душителям свободи слова

Щороку до 3 травня - Всесвітнього дня свободи преси - Національна спілка журналістів України складатиме список "душителів свободи слова" в державі.

Як повідомили у прес-службі НСЖУ, таке рішення ухвалив пленум правління Національної спілки журналістів.

За даними прес-служби, цей список широко оприлюднюватиметься не лише у засобах масової інформації України, а й у європейських структурах, "щоб там вирішували – запрошувати фігурантів таких списків на різні міжнародні заходи, чи й не пускати їх на поріг до Ради Європи, Європарламенту й інших демократичних структур".

Як заявив голова Спілки Ігор Лубченко, сьогодні в Україні склалася вкрай гостра ситуація з пресою, особливо місцевою. За його словами, політичні сили, які вибороли більшість у радах, "брутально тиснуть на ЗМІ, незаконно перетворюють їх на комунальні підприємства, викидають з числа співзасновників видань трудові колективи, всупереч українському законодавству примушують редакторів укладати контракти". Також, за даними Лубченка, почастішали судові тиски на редакції і журналістів.

Спілка, зазначив голова НСЖУ, опрацьовує питання про створення Громадського трибуналу свободи слова, де розглядатимуться скарги редакцій і окремих журналістів на протиправні дії чи бездіяльність чиновників, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Спілка журналістів закриє Європу душителям свободи слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі