неділя, 28 серпня 2022 15:01

Спека та задуха перед похолоданням: оновили прогноз на завтра

Спека та задуха перед похолоданням: оновили прогноз на завтра
29 серпня відзначиться в Україні високою температурою повітря, спекою та задухою. Фото: pexels.com

Понеділок, 29 серпня, відзначиться в Україні високою температурою повітря, спекою та задухою.

Завтра стовпчики термометрів покажуть +29...+33°С. Такою буде погода перед наступним похолоданням. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Telegram.

А на заході температура повітря становитиме завтра +23...+28°С.

"Дощі з грозами, переважно локального характеру, пройдуть на крайньому сході України. А в другій половині дня та надвечір прийдуть до західних областей і дістануться Житомирщини й Київщини. На решті території домінуватиме суха погода", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України накриють дощі: оновили прогноз на сьогодні

Вітер перебудовується на північно-західний. Буде помірним.

У Києві в понеділок стовпчики термометрів стрибонуть вгору, за словами Діденко. 29 серпня очікують +30...+32°С.

Упродовж найближчої ночі та значну частину завтрашнього дня опадів не передбачається. Дощ з грозою прогнозують увечері у понеділок..

"Надалі температура повітря в Україні почне поступово знижуватися. І вже 1-2 вересня на заході та півночі буде навіть холоднувато: +18...+23°С, у центрі +20...+25°С, а на півдні та сході +25...+29°С", – повідомила Діденко.

Вересень – перший місяць метеорологічної осені, протягом якого відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що в цьому році протягом вересня, особливо у його першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода.

Зараз ви читаєте новину «Спека та задуха перед похолоданням: оновили прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі