пʼятниця, 14 червня 2024 07:31

Спека до +30°С і дощі з грозами - оновили прогноз на сьогодні

Спека до +30°С і дощі з грозами - оновили прогноз на сьогодні
Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Фото: pixabay.com

14 червня в Україні очікуються дощі.

Водночас максимальна спека у південно-східній частині країни сягатиме сьогодні до +30°С, повідомляє Укргідрометцентр.

"Буде хмарно з проясненнями. Вдень в Україні, крім східних та Запорізької областей, короткочасні дощі, місцями грози", - сказано в повідомленні.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура у західних, північних та Вінницькій областях вдень коливатиметься в межах +18...23°С. На решті території вдень буде +22...27°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців засмутили прогнозом погоди

Погода у Києві та області буде хмарною з проясненнями. Вдень місцями йтиме короткочасний дощ, по області подекуди можлива гроза.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вдень на Київщині очікується в межах +18...23°С. У Києві вдень буде +21...23°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Спека до +30°С і дощі з грозами - оновили прогноз на сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі