неділя, 11 лютого 2024 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Радянська людина": росіяни запустили інформаційну кампанію проти головкома Сирського

"Радянська людина": росіяни запустили інформаційну кампанію проти головкома Сирського
Росіяни запустили кампанію проти нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Фото: Military Media Center

Росіяни запустили кампанію проти нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і намагаються навʼязати йому образ "радянської та російської людини".

Головна мета цієї кампанії - дискредитація Головкома і зниження довіри до ЗСУ. Про це розповів керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко.

"Для цього вони шукають його родичів у РФ, "друзів родини", в яких беруть коментарі та розповсюджують їх в інформпросторі з відповідним контекстом. Головна мета цієї кампанії - дискредитація Головкома і зниження довіри до ЗСУ", - пояснює Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде нелегко: CNN перерахували проблеми, з якими зіткнеться Сирський

Там наголосили, що Олександр Сирський тривалий час був частиною команди ексголовнокомандувача Валерія Залужного.

Сирський командував успішними операціями, зокрема зі звільнення Київщини та Харківщини.

"Вони були б неможливі без якісного особового складу, але багато залежить від командування. Тож, Сирський показав, що вміє досягати результату у війні проти РФ. Команда Сирського складається з молодих командирів, які пішли на підвищення. Це є передумовою для системних покращень у ЗСУ", - додали у Центр протидії дезінформації.

Президент Володимир Зеленський 8 лютого звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського.

Перед тим Зеленський повідомив про зустріч із Залужним і заявив, що настав час для оновлення.

Зараз ви читаєте новину «"Радянська людина": росіяни запустили інформаційну кампанію проти головкома Сирського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі