пʼятниця, 21 листопада 2008 16:41

Складений список антикризових професій

Американський журнал Forbes склав список професій, володарям якої найлегше зберегти роботу, або знайти нову в умовах економічного спаду в США (recession-proofjobs). Перше місце зайняла професія торгового представника із зарплатою 55-65 тисяч доларів, більшу частину якої складають комісійні.

На другому місці - робота в сервісі підтримки клієнтів в крупних колл-центрах або корпораціях. Зарплата тут вже набагато скромніше - 25-35 тисяч доларів на рік. Третє місце в рейтингу Forbes займає робота бухгалтера в крупних консалтингових компаніях, які надають послуги бухобліку компаніям США. Зарплата фахівця на такій посаді складає 35-45 тисяч доларів на рік.

Четвертий рядок в рейтингу Forbes займають соціальні працівники, які, як і представники третього рядка рейтингу, отримують 35-45 тисяч доларів на рік. На п"ятій позиції в рейтингу журналу розташувалися розробники програмного забезпечення із зарплатою 75-85 тисяч доларів.

Тільки з 1 листопада 2008 року, за даними Forbes, компанії, які входять в 500 найбільших компаній США, звільнили 90 тисяч людей, а число американців, що вперше звернулися за посібником з безробіття, досягло рекордного за 16 років значення. У жовтні кількість безробітних в США перевищила 10 мільйонів чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Складений список антикризових професій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі