вівторок, 21 червня 2016 14:07

Сьогодні закінчується реєстрація на повторну додаткову сесію ЗНО для жителів окупованих територій

Сьогодні закінчується реєстрація на повторну додаткову сесію ЗНО для жителів окупованих територій

21 червня закінчується реєстрація на повторну додаткову сесію ЗНО для випускників з окупованого Криму та неконтрольованих територій Донбасу. Для участі в повторній додатковій сесії ЗНО потрібно звернутись до регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Про це повідомляє УЦОЯО.

Випускникам з АР Крим та м. Севастополя потрібно звернутися до Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти, випускникам з Донецької та Луганської областей – до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти з відповідною заявою в паперовому або електронному вигляді.

У заяві необхідно вказати бажання проходити тестування під час повторної додаткової сесії, а також місто: Дніпро, Київ, Львів, Харків чи Херсон (для випускників з Криму) або Дніпро, Київ, Харків, Маріуполь, Слов'янськ, Сіверськодонецьк (для випускників з Донбасу) – на вибір учасника, де випускник хоче проходити зовнішнє незалежне оцінювання під час повторної додаткової сесії. До заяви слід додати копію сторінок паспорта громадянина України особи, яка реєструється, або одного з батьків (опікунів), де вказано відомості про реєстрацію місця проживання.

На сайті УЦОЯО до 25 червня оприлюднять графік проведення повторної додаткової сесії та до 29 червня на інформаційних сторінках учасників розміщені запрошення-перепуски для участі в повторній додатковій сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абітурієнтам бракує інформації про ВНЗ і спеціальності - опитування

Участь у повторній додатковій сесії можуть взяти особи, які проживають в Автономній Республіці Крим, місті Севастополі, на неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей або переселилися з них, які є випускниками 2016 року та були зареєстровані для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, але не змогли пройти тестування з відповідних навчальних предметів під час основної та додаткової сесій.

Для випускників, які проживають в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі або переселилися з них, повторна додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання пройде в містах Дніпро, Київ, Львів, Харків і Херсон.

Для випускників, які проживають на неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей або переселилися з них, повторна додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання пройде в містах Дніпро, Київ, Харків, Маріуполь, Слов'янськ і Сіверськодонецьк.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла про нові можливості вступу в українські виші для абітурієнтів з окупованого Криму, які вже навчаються по російській системі освіти і готуються до Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні закінчується реєстрація на повторну додаткову сесію ЗНО для жителів окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі