пʼятниця, 16 лютого 2007 10:06

Сьогодні в Ріо-де-Жанейро стартує знаменитий карнавал

У Бразилії в п"ятницю починається традиційний карнавал. Костюмована хода проводитиметься кілька ночей поспіль у різних куточках країни. Скрізь будуть свої правила, свої особливості, свої переможці. Найяскравіше і наймасштабніше шоу, безперечно, відбудеться в Ріо-де- Жанейро.

Традиційно карнавалу передує блазенська процесія вулицями міста, під час якої Король Момо - один із найогрядніших жителів Ріо - сидить на троні. Короля обирають із кількох претендентів, вага яких має бути не менше 100 кілограмів. У фіналі процесії мер символічно вручає Королеві ключі від міста, яким Момо правитиме упродовж шести днів. Проте влада Короля не поширюється на поліцію. На карнавалі не буде жодних поблажок нетверезим водіям, так що глядачам рекомендується добиратися до стадіону Маркес ді Сапукаї - головного майданчика заходу - на громадському транспорті.

У п"ятницю карнавальний день буде повністю присвячений дітям. 30 тисяч юних учасників із 16 дитячих шкіл самби при муніципальних учбових закладах покажуть глядачам свою майстерність. А в суботу їх змінять 1 тисяча 800 представників старшого покоління із школи "Літня квіточка", більшості учасників якої за 60 років.

Апофеозом карнавалу стане конкурс, що пройде в неділю, 14 найкращих за підсумками попереднього року шкіл самби, які становлять так звану "вищу лігу".

Кожна із шкіл самби "вищої ліги" вкладає в підготовку до карнавалу в середньому приблизно $1 млн, витрачає на виготовлення костюмів і декорацій до 40 т пресованого паперу, 80 тис. м тканини, 6 тис. літрів фарби, а також тонни клею, цвяхів, поліпропілену і протипожежного просочення.

За вдалі нововведення судді можуть додати зайві очки. Цього року, наприклад, одна із шкіл збирається вперше розмістити на платформі у вигляді шахівниці завдовжки 38,5 м 300 барабанщиків, повідомляють ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Ріо-де-Жанейро стартує знаменитий карнавал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі