субота, 26 вересня 2009 17:50

Сьогодні розпочинається Всеукраїнське свято театрального мистецтва

Сьогодні розпочинається Всеукраїнське свято театрального мистецтва

На Кіровоградщині сьогодні проходить урочисте відкриття 39-го Всеукраїнського свята театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти".

Традиційно у перший день фестивалю гостей вітають на території державного музею-заповідника Івана Тобілевича (Карпенка-Карого) "Хутір Надія".

Цьогорічний мистецький сезон присвячений 150-й річниці від дня народження режисера, драматурга, корифея українського побутового театру Панаса Саксаганського.

На відкритті свята заплановано презентувати численні аматорські колективи, представити виставку декоративно-ужиткового мистецтва, фотовиставку, провести екскурсії до музею українського хореографічного мистецтва та меморіального музею І.Карпенка-Карого.

Очікується, що участь у відкритті свята на "Хуторі Надія" візьмуть від 3 до 4 тис. гостей, в тому числі з інших областей і навіть з-за кордону, заслужені діячі мистецтв і культури України.

З метою відновлення історичного ландшафту на території садиби І.Карпенка-Карого учасники свята висадять калинову алею із 50 саджанців.

"Вересневі самоцвіти" триватимуть з 26 вересня по 2 жовтня. За цей час на сцені обласної філармонії виступатимуть професійні театральні колективи Кіровоградської, Івано-Франківської, Чернігівської та Київської областей.

Свято театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти" проводиться щороку в останній тиждень вересня на базі Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького. Але у зв"язку з аварійним станом будівлі театру, цього року вистави відбуватимуться на сценічних майданчиках обласної філармонії та обласного театру ляльок.

Головною метою свята є популяризація здобутків українського театрального мистецтва, класичних зразків вітчизняної драматургії, обмін творчими досягненнями театрів України та інших країн, пропаганда української та світової класичної драматургії.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні розпочинається Всеукраїнське свято театрального мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі