вівторок, 13 жовтня 2009 16:13

Щодо Ірану Росія та США знайшли спільну мову

Щодо Ірану Росія та США знайшли спільну мову

Час вводити нові санкції щодо Ірану ще не прийшов, заявила держсекретар США Гілларі Клінтон на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим в Москві. Санкції можна буде вводити, якщо дипломатичним шляхом не вдасться домогтись успіху, заявила Клінтон.

Лавров, у свою чергу, заявив, що у США і РФ немає розбіжностей з іранського питання. "Ми один у одного нічого не просимо по Ірану, тому що було б смішно просити про щось з питання, де наші позиції співпадають", - сказав міністр. Лавров і Клінтон відзначили, що Іран володіє правом на мирну ядерну енергію, але не має права на ядерну зброю.

Тегеран стверджує, що його ядерна програма є мирною. Радбез ООН ввів економічні санкції щодо Ірану в 2006 році, відтоді вони неодноразово продовжувалися. Про можливість введення нових санкцій заговорили після того, як Тегеран оголосив про існування другого заводу зі збагачення урану. На початку жовтня в Женеві пройшли переговори за ядерною програмою Ірану, на яких введення санкцій також було назване крайнім заходом.

Також на переговорах в Москві обговорювалося питання про створення нової спільної системи протиракетної оборони, яка повинна буде замінити розміщення об"єктів системи ПРО США в Східній Європі (від цих планів Вашингтон офіційно відмовився у вересні). Лавров і Клінтон заявили, що сподіваються за підсумками подальших консультацій затвердити порядок подальшої роботи і підключити до неї інші зацікавлені країни, зокрема європейські, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Щодо Ірану Росія та США знайшли спільну мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі