понеділок, 12 жовтня 2009 13:59

У Клінтон уривається терпець щодо ядерної програми Ірану

У Клінтон уривається терпець щодо ядерної програми Ірану

Захід безмежно не чекатиме від Тегерану дій, які показують, що Іран готовий виконати свої міжнародні зобов"язання за своєю ядерною програмою, заявила в неділю держсекретар США Хілларі Клінтон під час спільної з главою МЗС Великої Британії Девідом Мілібендом прес-конференції.

"Світова спільнота не чекатиме безмежно надання Іраном доказів готовності дотримуватися своїх міжнародних зобов"язань ",- сказала Клінтон.

За словами держсекретаря, переговори "шістки" за іранською ядерною програмою в Женеві 1 жовтня були "конструктивним початком, за яким повинна послідувати дія" оскільки одних слів недостатньо.

На думку Мілібенда, Ірану більше не надасться краща можливість зі встановлення "нормальних" відносин з рештою світу.

Черговий раунд переговорів за іранською ядерною програмою пройшов 1 жовтня в Женеві. У зустрічі брали участь верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики і політика безпеки Хав"єр Солану, секретар Вищої Ради національної безпеки Ірану Саїд Джалілі та заступники голів зовнішньополітичних відомств країн "шістки" посередників з врегулювання іранської ядерної проблеми (Росії, США, Великої Британії, Китаю, Франції та Німеччини).

За підсумками переговорів сторони прийшли до угоди, що інспектори МАГАТЕ відвідають новий завод зі збагачення урану протягом двох найближчих тижнів.

"Шістка" і Іран також прийшли до домовленості за принципом експорту іранського урану в треті країни для його повного збагачення, заявляв Солану.

Представники США, Росії, Франції, Ірану і МАГАТЕ обговорять 19 жовтня у Відні можливість збагачення іранського урану за кордоном, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Клінтон уривається терпець щодо ядерної програми Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі