субота, 18 квітня 2020 18:36

З наступного тижня почнуть погашати заборгованості із зарплати медиків

З наступного тижня почнуть погашати заборгованості із зарплати медиків
Зеленський пообіцяв заплатити заборговану зарплату медикам. Фото: president.gov.ua

Заборгованості із заробітної плати медпрацівникам почнуть погашати з наступного тижня.

Борги будуть покриватися завдяки субвенціям, закладеним у новій версії бюджету. Про це розповів президент Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба ОП.

"Треба закрити питання із заборгованостями лікарям найближчим часом. Неважливо, з яких причин вони виникли. Ми продумали, щоб бюджет містив всі ресурси для вирішення проблем. Я розумію, що заборгованості точкові, однак починайте виплачувати їх якомога швидше", — сказав він.

За словами Зеленського, в бюджет закладено і додаткове фінансування для медиків, які борються з коронавірусом. Так президент підписав закон про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарям запровадили погодинну оплату праці

Згідно з законом, у складі держбюджету утворюється Фонд боротьби з коронавірусом в обсязі 64,7 млрд грн. Ці кошти спрямовуватимуться на першочергові та пріоритетні напрями протидії поширенню COVID-19. Крім цього, у державному бюджеті додатково передбачено 15,8 млрд грн для доплат до зарплатні медпрацівникам, які протистоять епідемії. Загалом видатки Міністерства охорони здоров'я збільшуються на 16,4 млрд грн.

Українці зібрали 5 млн грн на лікування медиків, які захворіли на Covid-19. Кошти збирали в рамках соціальної кампанії Міністерства охорони здоров'я "Підтримую лікарів".

Зараз ви читаєте новину «З наступного тижня почнуть погашати заборгованості із зарплати медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі