понеділок, 12 квітня 2021 06:30

Сни з 11 на 12 квітня збудуться через тиждень - у що вірили наші предки

Сни з 11 на 12 квітня збудуться через тиждень - у що вірили наші предки
Сни 12 квітня вважали віщими. Фото: unsplash.com

Сьогодні за народними звичаями прийнято просити у святих небесного дощу для швидкого і гарно врожаю. Натомість не можна влаштовувати генеральне прибирання, замітати та витирати пил, аби не вигнати із дому благополуччя та удачу.

Щоб не накликати біду в оселю, Gazeta.ua пропонує детальніше ознайомитися із головними традиціями та заборонами наших предків 12 квітня.

У цей день не можна нести додому непотрібні речі, на кшталт листівок, безкоштовних газет або непотрібних покупок. Більш того, необхідно позбутися від домашнього мотлоху. Вважається, що якщо в молодика витягти з житла все старе, можна розчистити шлях для успіху.

Сьогодні краще не одягати темні речі, адже не вдаватимуться початі справи. Краще віддати перевагу одягу білого, бежевого, блакитного та зеленого кольорів. Також не радять одружуватися. У народі говорили, що шлюб, укладений 12 квітня, довго не триватиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іменинники 12 квітня - хто сьогодні святкує День Янгола

Цей день не підходить, щоб позичати гроші або давати в борг. А сни з 11 на 12 квітня збудуться через тиждень.

Народні прикмети про погоду

Черешня зацвіла – прийшов час сіяти буряк і кукурудзу

Бджоли вилітають з вуликів – весна прийшла і буде теплою

Листя на березі розпустилося раніше, ніж на вільсі – влітку буде мало дощів.

Бики й корови задирають голови вгору, сонні та мало п'ють – до швидкого дощу.

"За народними звичаями маємо багато прикмет та забобон. Їм не варто сліпо довіряти. Часи змінюються, люди живуть по-іншому. Лихословити та сваритися не можна в будь-який день, не лише в якийсь конкретний чи у церковне свято. А щодо роботи, то раджу так: лишіть працю зранку в період молитви в честь певних святих, а далі можете продовжити. Але у неділю ж краще взагалі не думати про справи і відпочити перед понеділком", - пояснив в коментарі Gazeta.ua священник ПЦУ отець Олександр.

11 квітня за народним календарем українці відзначали Берещення. В цей збирають березовий сік, який зможе вилікувати від хвороб, позбавити від слабкості. А вагітні просять у беріз легких пологів, щастя і здоров'я для майбутнього малюка. Також прийнято паритися в лазні з березовим віником. Гілки цього дерева очищають і оновлюють кров.

Зараз ви читаєте новину «Сни з 11 на 12 квітня збудуться через тиждень - у що вірили наші предки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі