вівторок, 14 грудня 2021 13:31

Сніг і морози до -18°С: в Україну йде серйозне похолодання

В Україну йде серйозне похолодання.

Температура повітря 21-23 грудня у нічні години може опускатися до -12...18°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Удень мороз коливатиметься у межах -5...10°С.

"Ще є час підготуватися - купити товстішу шапку, додатковий обігрівач, утеплити домівку, залагодити необхідні справи, пов'язані з біганням по вулицях і перевірити системи опалення. Ми розслабилися серед сирої погоди з нулями, тому перший пристойний мороз завжди відчутніше хапає за ніс та щоки і створює проблеми для комунальників", - йдеться у повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Температура повітря у вівторок може опускатися до -18 градусів
Температура повітря у вівторок може опускатися до -18 градусів

Завтра в Україні температура повітря впродовж дня коливатиметься від +2...-2°С. Найближчої ночі лише в західних областях поморозить до -4...10°С. Сніг випаде у Карпатах та подекуди у навкологірських областях. Дощ та мокрий сніг очікуються у середу на Півдні України, окрім Запоріжжя. Місцями сніжитиме у центральних областях, ймовірно, дотягне до Харківщини.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Дощ та мокрий сніг очікуються у середу на Півдні України
Дощ та мокрий сніг очікуються у середу на Півдні України

У південній частині країни та на Донеччині вітер буде рвучким, часом до штормових поривів.

У Києві 15 грудня погода передбачається вогка, але без суттєвих опадів. Температура повітря коливатиметься поблизу нуля. У столиці також наступний тиждень організує серйозне похолодання, особливо в середині тижня, вночі до -8...14°С, вдень до -3...7°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зсув ґрунту заблокував дорогу на Прикарпатті

Через негоду в Україні без світла залишилися понад 240 населених пунктів у чотирьох областях. 14 грудня внаслідок погіршення погодних умов спрацювали системи автоматичного захисту ЛЕП. Через пориви вітру, дощ і мокрий сніг знеструмлені 173 населені пункти на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «Сніг і морози до -18°С: в Україну йде серйозне похолодання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі