неділя, 04 липня 2021 07:30

Служити і захищати: сьогодні День Національної поліції
8

Фото: vartonews.com.ua

4 липня відзначають День Національної поліції України. Свято запроваджено 4 квітня 2018 року указом п'ятого президента України Петра Порошенка.

Після Революції Гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні правоохоронної системи. Для проведення реформ влада прийняла рішення використати досвід закордонних партнерів, а саме - Грузії. Восени 2014 року представили концепцію реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалось створення Національної поліції замість міліції. 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Національну поліцію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 років тому створили Національну поліцію: основні досягнення, найгучніші скандали та провали

4 липня на Софійській площі у Києві склали присягу на вірність Україні перші співробітники нової поліції. Ними стали патрульні поліцейські. Вони близько місяця працювали в Києві у тестовому режимі.

Другим українським містом, де поліцейські вийшли на вулиці, став Львів, третім - Одеса. Після цього проект поступово почав втілюватися в усіх містах України. Цей процес зайняв майже рік.

Зазвичай, у цей урочистий день керівники підрозділів відправляють співробітникам листи з подякою. Також прийнято кращим працівникам структури вручати дипломи, грамоти та медалі за значний внесок у забезпеченні безпеки громадян країни. На честь свята влаштовують урочисті заходи в культурних установах.

Сьогодні в Україні існує кримінальна поліція, патрульна поліція, слідчі підрозділи поліції, поліція охорони, поліція особливого призначення, корпус оперативно-раптової дії, поліція превенції, кіберполіція, поліція тактико-оперативного реагування, академія патрульної поліції.

Привітання до Дня поліції

Шановні поліцейські та працівники Національної поліції! Ви пов'язали своє життя з надзвичайно відповідальною, ризикованою, важкою та важливою справою - служити суспільству. Сердечно бажаю Вам успіхів у професійній діяльності, зокрема подальшій боротьбі із злочинністю задля забезпечення стабільності та дотримання правопорядку, нових досягнень і звершень в ім'я миру і процвітання нашої України.

***

З Днем поліції вітаю

Поліцейських України,

Вам бажаю я відваги,

Честі, мужності та сили.

Побажаю вам удачі

Я в нелегкій, ратній справі,

Щоб злочинці, бандити

Голови піднять не сміли.

Я бажаю, щоб кожен

Поважав і шанував закони,

А вам, нашим поліцейським,

Зорепаду на погони.

***

Я вам бажаю в день поліції

Забути проблеми, відкласти справи

І скасувати всі репетиції,

Адже свято відзначати настав час!

Знімайте форму і кашкети,

Рвіть ґудзики на сорочках.

Сьогодні день по праву ваш,

Беріть його на абордаж!

***

Вітаємо зі святом професійним,

Бажаємо вам щастя та добра.

Нехай друга плече буде надійним,

А ваша хата - сповнена тепла.

Щоб завжди панував порядок,

Ніхто ніколи не бажав вам зла.

По житті щоб поруч був достаток,

А в серці - хазяйнувала лиш весна.

***

Вітаю з Днем поліції в Україні та бажаю міцного здоров'я, впевнених сил, мужності серця, рішучості та вдачі. Бажаю з кожним днем зростати у своїй кар'єрі, бажаю завжди знаходити вірний путь до перемоги, щастя та благополуччя.

11 червня 2015 року призначили першого голову нової патрульної поліції Києва. Ним став бойовий офіцер Олександр Фацевич. Олександр один з найавторитетніших бойових офіцерів - комбатів МВС. Жорсткість і турбота про бійців, людяність і вимогливість. Енергія і надійність - це все проявилося в найскладніших ситуаціях.

Зараз ви читаєте новину «Служити і захищати: сьогодні День Національної поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі