неділя, 29 грудня 2019 00:09

Слідство проти ексберкутівців продовжиться

Слідство проти ексберкутівців продовжиться
Фото: Цензор

Судовий розгляд щодо обвинувачення у справі про розстріли на Майдані буде продовжено.

"Після зміни обвинуваченим запобіжного заходу судовий розгляд буде продовжено, а вони будуть зобов'язані виконувати покладені судом обов'язки, зокрема прибувати за першим викликом суду. У випадку невиконання обвинуваченими обов'язків і встановлення обставин, що обвинувачені переховуються від суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, судом буде прийнято рішення про оголошення їх у розшук. Після оголошення обвинувачених у міждержавний та/або міжнародний розшук може бути прийняте рішення про здійснення заочного кримінального провадження", повідомляє сайт ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти забарикадували виїзд із Лук'янівського СІЗО

Апеляційний суд Києва у суботу ввечері змінив запобіжний захід п'яти обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям на особисте зобов'язання.

Олег Янішевський, Сергій Зінченко та Павло Аброськін до цього перебували під вартою, а Сергій Тамтура й Олександр Маринченко - під нічним та цілодобовим домашнім арештом.

Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.
В ході засідання прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.

Зараз ви читаєте новину «Слідство проти ексберкутівців продовжиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі