пʼятниця, 21 липня 2023 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Слабкий Путін тривожить російські еліти – ЦРУ

Слабкий Путін тривожить російські еліти – ЦРУ
Еліти в Москві виявляють тривогу через майбутнє РФ після бунту "вагнерівців". Фото: eastnews.ua

Російські еліти тривожаться з приводу майбутнього Росії і подальших рішень диктатора Володимира Путіна.

Особливо після заколоту на чолі з ватажком приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним, який застав Кремль зненацька, заявив директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки Вільям Бернс під час брифінгу на безпековому форумі, організованому Аспенським інститутом.

"Зміни в суспільстві РФ воскресило деякі глибші питання. Про судження Путіна, про його відстороненість від подій і навіть про його нерішучість", – сказав він.

Той факт, що ПВК "Вагнер" змогла безперешкодно перетнути значну частину Росії, став для Путіна великим ударом, як і відкрите обговорення корумпованості російської еліти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу відправляє на смерть "вагнерівців", які підписали контракт із Міноборони РФ

Заколот, очолюваний Пригожиним, був спрямований в основному проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу і високопоставленого російського генерала Валерія Герасимова. Водночас Путін проявив слабкість, тож іще знайде спосіб помститися Пригожину і зрештою усунути його.

"Багато в чому це виявило деякі істотні недоліки системи, яку побудував Путін. Навіть якщо не брати до уваги заколоту, вторгнення РФ в Україну показало багато слабкостей режиму. Якби я був Пригожиним, я не звільняв би свого дегустатора", – підсумував Бернс.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден також порадив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" Євгену Пригожину остерігатись отруєння.

Під час заколоту приватної військової компанії "Вагнер" на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним російські військові отримали наказ перехопити бойовиків, але не виконали його. Силовики РФ нічого не робили для виконання наказу російського диктатора Володимира Путіна, сказано в журналістському розслідуванні Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Слабкий Путін тривожить російські еліти – ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі