вівторок, 23 червня 2020 15:08

Скільки порушників карантину виявила Держпродспоживслужба

Скільки порушників карантину виявила Держпродспоживслужба
Кожен п'ятий громадський об'єкт порушує карантин. Фото: Pixabay

Кожен п'ятий громадський об'єкт порушує норми, які встановили на період роботи під час карантину.

За минулий тиждень, 15-19 червня, фахівці служби провели 16 932 перевірки кафе, перукарень, магазинів тощо, повідомила пресслужба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"Під час перевірок встановили порушення на 3297 об'єктах (на кожному п'ятому), у 496 випадках за виявленими порушеннями інформували органи місцевої влади і в 348 - органи Національної поліції", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцію не пустили в Раду шукати порушників карантину

З 7247 об'єктів торгівлі продовольчими товарами на 1417 виявили порушення. З 3718 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами порушення зафіксували на 728 об'єктах. Серед 2600 закладів громадського харчування фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення у 537 закладах, а серед 851 салону краси - на 174 об'єктах. Також з-поміж понад 2400 інших об'єктів, зокрема в аптеках і громадському транспорті, фахівці зафіксували 441 порушення.

В уряді планують провести масові перевірки закладів громадського харчування та громадського транспорту з 22 по 28 червня. Про це заявив міністр розвитку громад і територій, перший заступник керівника Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС Олексій Чернишов.

Зараз ви читаєте новину «Скільки порушників карантину виявила Держпродспоживслужба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі