пʼятниця, 27 серпня 2010 10:10

Склад з отрутохімікатами на Сумщині підпалили - МНС

Склад з отрутохімікатами на Сумщині підпалили - МНС

Причиною пожежі на складах отрутохімікатів на Сумщині може бути підпал.

Під час гасіння пожежі МНСники натрапили на свіжовиламану діру в приміщенні, через яку, ймовірно, заходила людина.

Нині всі обставини з"ясовує прокуратура.

Зазначимо, що напередодні причиною пожежі називали самозаймання отрутохімікатів від потрапляння дощу.

Нині поблизу складу чергує бригада працівників МНС, щоб локалізувати ймовірні нові спалахи.

Поблизу самого складу досі стоїть нестерпний сморід. Ближче, аніж за 300 метрів підходити до нього без захисного облаштування категорично заборонено.

Щодо постраждалих офіційних даних немає, оскільки за медичною допомогою мешканці не зверталися. Проте, симптоми отруєння різної тяжкості були у всіх мешканців сіл Жихове та Красичка, розташованих за 1,5-3км від хімскладу. Мешканці намагалися не виходити з домівок. Усі колодязі в селах накриті поліетиленом.

Учора, 25 серпня, до гасіння пожежі не приступали. Вода чи піна могли лише посилити хімічну реакцію отрутохімікатів, яких за попередніми висновками, на складі понад 50 різновидів. Аби зменшити викид отрути у повітря рятувальникам вдалося обмежити доступ кисню в склад.

А вже вранці 26 серпня взялися до ліквідації самого осередку займання. В результаті пінно-порошкової атаки за 3 години пожежу загасили. На гасінні хімскладу було задіяно близько 80 бійців МНС та 11 пожежних машин.

Нагадаємо, 25 серпня на Сумщині у Середина-Будському районі горів склад отрутохімікатів - ангар із майже тисячею тонн отрути. Хімікати туди почали звозити ще з 70-го року для тимчасового зберігання, утім, до утилізації так і не дійшло.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Склад з отрутохімікатами на Сумщині підпалили - МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі