субота, 23 липня 2022 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки ще триватиме війна в Україні: прогноз експертів

Скільки ще триватиме війна в Україні: прогноз експертів
Експерти прогнозують затяжну війну між Росією і Україною. Фото: ukrinform

Війна Росії проти України може затягнутися на тривалий час.

Перспективи будь-якого політичного врегулювання шляхом переговорів зараз слабкі. Про це повідомляє міжнародне агентство Fitch Ratings.

За словами експертів, війна триватиме і наступного року, а жодна зі сторін зараз не володіє перевагою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки війни в Україні відчує на собі весь світ – ексгенсек НАТО

Агентство зазначає, що український уряд відображає переважну внутрішню громадську думку та навряд чи поступиться будь-якою істотною територією, захопленою Росією.

"І ми вважаємо, що президент Путін продовжить переслідувати мету підриву суверенної незалежності Української держави", – сказано в повідомленні.

За прогнозами, не ясно, чи буде яка-небудь зі сторін мати достатню військову перевагу для досягнення цілей, що може призвести до затяжного конфлікту.

"Виснажливий характер російської військової тактики, що включає широкомасштабне руйнування фізичної інфраструктури, призводить до величезних економічних і людських втрат", – повідомляє агентство.

Україні потрібні сильніші гарантії безпеки, ніж Будапештський меморандум. Проміжним етапом на шляху вступу до НАТО має стати угода щодо 100% гарантій безпеки для України, заявив 1 липня на брифінгу в Офісі президента за результатами першого засідання групи з питань міжнародних безпекових гарантій для України колишній генеральний секретар НАТО. До закінчення конфлікту Україна не зможе стати членом Альянсу. У неї буде свій адаптований шлях.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ще триватиме війна в Україні: прогноз експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі