понеділок, 06 лютого 2023 16:48

Скільки ще дронів може отримати Росія – у розвідці розповіли деталі

Скільки ще дронів може отримати Росія – у розвідці розповіли деталі
Росія невдовзі може отримати більше безпілотників. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники використали проти України близько 660 іранських дронів-камікадзе типу Shahed.

Контракт враховує 1750 одиниць. Тому нову партію цієї зброї РФ може отримати найближчим часом, написав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у статті для видання громадської дослідницької організації "Українські технології та стратегії".

Він вказав, що у Росії є проблеми з арсеналом безпілотників.

"За нашими даними, зараз у них буде чергова партія постачання – уточнюватимемо кількість дронів. Зазвичай до цього вони завозили партіями 250-300 штук", – повідомив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США притисли санкціями членів правління іранської компанії, пов'язаної з дронами

Він не вказав, коли саме прибудуть дрони. Деякий час також триватиме розгортання зброї.

Представник ГУР підтвердив, що ворог запускає велику кількість БПЛА за один раз. Росіяни таким чином намагаються прорвати українську систему ППО, щоб військові не встигли перезарядити установки і частина дронів влучила у цілі.

Росіяни використовують різні висоти й різні напрямки для обходу протиповітряної оборони, змінюють райони запуску Shahed.

У ніч проти 26 січня російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Противник застосував 24 ударні безпілотники. Усі вони були знищені українськими силами оборони.

Росія 26 січня також завдала масованого ракетного удару по території України.

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування. Йдеться про ракети Х-101, Х-555, Х-47 "Кинджал", "Калібр" та Х-59.

Ракети запускали з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ще дронів може отримати Росія – у розвідці розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі