вівторок, 13 серпня 2024 21:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки російських військових здалися в полон на Курщині: мова про сотні

Скільки російських військових здалися в полон на Курщині: мова про сотні
13 серпня президент Володимир Зеленський заслухав декілька доповідей головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського. Фото: скріншот з відео

Під час операції українських сил у Курській області РФ у полон здалися сотні російських військовослужбовців.

Всі вони отримують гуманне ставлення зі сторони ЗСУ. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за тиждень взяли під контроль таку ж територію, як РФ за 2024 рік - Стратком

Глава держави розповів, що 13 серпня заслухав декілька доповідей головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського, зокрема щодо операції в Курській області Росії.

"Дякую усім нашим хлопцям, які поповнюють обмінний фонд - це дуже важливо для нашої держави. Вже сотні російських військових здалися в полон, і всі вони отримають гуманне ставлення - такого ставлення вони навіть у їхній же, російській, армії не мали", - сказав Зеленський.

13 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Україна контролює 74 населені пункти Курської області.

За добу українські сили просунулись на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів, взято під контроль 40 квадратних кілометрів території.

Зараз ви читаєте новину «Скільки російських військових здалися в полон на Курщині: мова про сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі