вівторок, 21 листопада 2017 20:23

"Скільки посадили? Нуль" - колишній заступник міністра оцінив роботу НАБУ

"Скільки посадили? Нуль" - колишній заступник міністра оцінив роботу НАБУ
Володимир Шульмейстер: Державі і платникам податків НАБУ обходиться у два мільярди гривень на рік. Фото: Тарас ПОДОЛЯН, Gazeta.ua

Для іноземних інвесторів необхідно створити умови, тоді вони самі прийдуть в Україну.

Про це розповів директор програми "Інфраструктура" аналітичного центру "Український інститут майбутнього", колишній заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер в інтерв'ю журналу "Країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ відкрило справу проти Луценка

"Держава має створювати умови для розвитку бізнесу й притоку інвестицій. Немає сенсу їздити різними країнами й запрошувати вкладати гроші. Створіть умови - й до вас самі приїдуть", - сказав він.

Коли зло не лишатиметься безкарним, зміниться вся система, вважає Володимир Шульмейстер.

"Приміром, у Словенії бояться красти. Дві години спілкувався з чоловіком, який організовував тамтешнє Антикорупційне бюро. Питаю: "Скільки людей посадили? Судячи з ефекту, кілька сотень". Він говорить: "Ми порушили 35 справ. Лише половину з них посадили. Але це були депутати, керівники держпідприємств, мери".

Наше Національне антикорупційне бюро мене запросило спочатку на допит, а потім - на чай. Питаю: скільки посадили? Кажуть: "Нуль". Я їм: "Нуль - це міра ефективності вашій організації на сьогодні".

Садять суди, а не НАБУ? Вони мені теж так жалілися. Кажу: "Ви їх (посадовців-корупціонерів. - Gazeta.ua) просто затримайте. Нехай посидять у вашому кабінеті. Добу або два-три тижні. Обмежте їм свободу пересування. Нехай усі знають, що в них - проблеми".

Державі і платникам податків НАБУ обходиться у два мільярди гривень на рік. А ефективності – нуль", - підсумував колишній заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді збирають екстрене засідання через конфлікт силовиків із антикорупціонерами

Велике інтерв'ю з Володимиром Шульмейстром читайте у журналі "Країна" від 30 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Скільки посадили? Нуль" - колишній заступник міністра оцінив роботу НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі