середа, 03 вересня 2008 19:31

Скільки кораблів НАТО знаходиться в Чорному морі

Вже сьомий по рахунку корабель ВМС НАТО, що не належить країнам регіону, проходить проливну зону Босфор і Дарданелли на шляху в акваторію Чорного моря.

Корабель Маунт Уїтні, призначений для управління іншими кораблями на морі і координації їх дій, часто виконує функцію штабу ВМС.

Як повідомляється, окрім Маунт Уїтні в акваторію Чорного моря прибув і американський військовий корабель Пасфайндер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські військові стурбовані нарощуванням угрупування військових кораблів НАТО в Чорному морі і не вірять в те, що до Грузії вони доставляють гуманітарну допомогу.

У зв"язку з цим прем"єр-міністр РФ Володимир Путін заявив про те, що Росія дасть відповідь на посилення угрупування кораблів НАТО в Чорному морі, але ця реакція буде позбавлена "істерики".

Раніше заступник начальника Генерального штабу Озброєних сил РФ Анатолій Ноговіцин заявив, що в Чорному морі знаходяться вже дев"ять кораблів НАТО.

За його словами, серед них два кораблі США, по одному кораблю Іспанії, Німеччини і Польщі і чотири турецькі кораблі. "Це підвищує градус напруженості в регіоні", - підкреслив він, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Скільки кораблів НАТО знаходиться в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі