четвер, 07 березня 2024 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки чоловіків справді готові піти на фронт: у ЗСУ порахували

Скільки чоловіків справді готові піти на фронт: у ЗСУ порахували
У ЗСУ підрахували, скільки чоловіків справді готові піти на фронт. Фото: Getty Images

Наразі в Україні готові йти воювати близько 2,5 млн чоловіків.

На другому році війни 50% готові сприйняти питання мобілізації як процес, на який вони погодяться. Про це в ефірі телемарафону сказав голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, коментуючи результати січневого соцопитування чоловіків.

Онлайн було опитано 400 чоловіків, з них 48% сказали, що не готові йти до війська, майже 35% - навпаки, готові, а 17% респондентів важко було відповісти.

"Насправді це та золота середина, про яку ми говоримо, враховуючи те, що в нас шалено попрацювала російська пропаганда, попри те, що в нас уже велика кількість людей служить", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максимум два тижні: нардеп дав прогноз щодо закону про мобілізацію

За його словами, якщо розраховувати, що мобілізаційний ресурс в Україні близько 5 млн, і мільйон уже пішов служити, то ми можемо говорити, що з тих, хто залишився, це насправді готових так чи інакше нести військову службу - більше 2,5 мільйона.

"Нехай навіть два мільйони", - зазначив Тимочко.

Він зауважив, що це, між іншим, відповідь тим, хто дуже лементував і репетував, що мобілізувати 500 тисяч - це катастрофа для України.

19 грудня Володимир Зеленський під час великої підсумкової прес-конференції повідомив, що військові запропонували мобілізувати ще 450-500 тисяч українців.

В кінці січня Кабмін передав до парламенту оновлену версію проекту закону про мобілізацію. Наразі він проголосований у першому читанні та готується до другого, останнього. В ньому будуть виписані нові правила мобілізації та демобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Скільки чоловіків справді готові піти на фронт: у ЗСУ порахували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі