понеділок, 11 вересня 2017 13:50

Скандал навколо "Антонова": концерн звинуватили в роботі з Росією

Скандал навколо "Антонова": концерн звинуватили в роботі з Росією
Концерн "Антонов" звинувачують у роботі з росіянами. В Компанії це заперечують / фото: Военная техника

Фахівці державної компанії "Антонов" найближчим часом відправляться в Росію для обслуговування літаків Ан-124 "Руслан".

Ремонтуватимуть літаки російської компанії "Волга-Дніпро", пише у себе на Facebook журналіст Роман Бочкала.

"Є в Росії компанія "Волга-Дніпро". Гігант транспортних авіаперевезень. Виконувач, зокрема, замовлення міністерства оборони РФ. І ось я дізнаюся, що співробітники "Антонова" збирають сумки в дорогу. Летять на 2 місяці до Ульяновська. У штаб-квартиру "Волги-Дніпро". Продовжувати ресурс російським Ан-124 "Руслан", - написав він.

За словами Бочкали, "Руслани" - основа парку ворожої компанії.

"Без наших "Русланів" "Волга-Дніпро" просто зупиниться. Але ж у вересні 2016- го держпідприємство "Антонов" заявило про те, що до кінця року згорне співпрацю з "Волга-Дніпро". Ось тобі і згорнули. За час війни фахівці "Антонова" як мінімум вже двічі виїжджали в РФ із подібними цілями. Питаю співрозмовника, може, це таємна спецоперація? Можна ж літаки так перевірити, що вони зовсім не літатимуть. На що почув категоричне - так ти чого! Це ж заробітки! Росіяни платять солідні гроші. Моє джерело не знає конкретних сум, але запевнило, що мова йде про мільйони не гривень і не рублів", - наголосив Бочкала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили новий одномоторний літак Y1 "Дельфін"

У державному підприємстві "Антонов" назвали нісенітницею інформацію Бочкали про надання послуг російській компанії "Волга-Дніпро", пише "Обозреватель".

"Це повідомив Бочкала. Нехай він і коментує. Такої офіційної інформації ми не давали і не даватимемо. Ми припинили спілкуватися з "Волгою-Дніпро". Це нісенітниця", - сказали у прес-службі "Антонова".

Державне підприємство "Антонов" має намір повернутися на конкурентний ринок регіональних пасажирських літаків. Планують випустити не менше 70 літаків протягом найближчих 5 років, повідомили у прес-службі Держконцерну "Укроборонпром".

Зараз ви читаєте новину «Скандал навколо "Антонова": концерн звинуватили в роботі з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі