середа, 09 березня 2022 12:37

Ситуація на кордоні з Придністров'ям стабільна: Монастирський розповів подробиці

Ситуація на кордоні з Придністров'ям стабільна: Монастирський розповів подробиці
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Фото: facebook.com/moden.ua

Ситуація на кордоні з невизнаним Придністров'ям стабільна та контрольована.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час всеукраїнського телемарафону, повідомляє МВС України.

Розвідка фіксує переміщення певних підрозділів, але їхня кількість недостатня для загрози українським кордонам.

"Ми розуміємо, що Росія намагається залучити всі боєздатні підрозділи, чи то з Білорусі, чи то з т.з. Придністров'я, для того, щоб побороти українську державність. Але коли воює не тільки армія, а й абсолютно весь народ - це зробити неможливо", - зазначив Монастирський.

Верховна Рада вже прийняла необхідні нормативні акти, а МВС видало наказ про забезпечення цивільних осіб зброєю. Це здійснюється через Національну поліцію. Пріоритет віддаватиметься формуванням територіальної оборони.

"Ті, хто мене зараз чують: організовуйтесь, визначайте військове командування та отримуйте зброю. Займайтесь обороною власних сіл і міст", - закликав міністр внутрішніх справ.

Була інформація, що ракети по Вінниці випустили з Придністров'я, проте Молдова заперечила це.

Аеропорт і військову частину в селі Гавришівка на Вінниччині путінська орда атакувала 6 березня близько 13:35. Виникла пожежа.

У ОБСЄ готові надати особливий статус Придністров'ю.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на кордоні з Придністров'ям стабільна: Монастирський розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі