середа, 08 квітня 2009 09:40

Шимпанзе купують секс з самицею за м"ясо

Шимпанзе купують секс з самицею за м"ясо
Самці шимпанзе купують любов самиць за шматки м"ясної здобичі. Система "секс за їжу" підтримує поведінку самиць, в очах яких щедрість збільшує привабливість самців удвічі.

Антропологи давно помітили, що успішніші в матеріальному плані чоловіки залишають більше нащадків. І спостерігається це явище в найрозманітніших людських співтовариствах - від африканських мисливських племен до такої високоцивілізованої країни, як США, де в сім"ях з високими прибутками виховується більше дітей, ніж в бідних сім"ях.

Учені, які вивчали цей феномен, давно сформулювали просте пояснення, яке називають гіпотезою "секс за їжу".

Не дивно, що у пошуках доказів гіпотези "секс за їжу" вчені звертаються до наших найближчих родичів - шимпанзе. Приматологи Кристина Гомес і Кристоф Бош з лейпцигського Інституту еволюційної антропології вирішили шукати відповідь на питання, спостерігаючи за зграєю шимпанзе в національному парку "Тай" в Кот-Д"Івуарі під час декількох експедицій.

Два з половиною місяці спостережень, за які було зафіксовано 90 епізодів полювання і 262 копуляції, Гомес і Бошу вистачило для статистичних висновків. Головний висновок залишається незмінним: чим частіше самець ділився здобиччю, тим частіше самиця дозволяла статевий контакт.

Учені навіть вивели свого роду формулу любові - прояв щедрості самцем дозволяв йому в середньому півтора додаткові злягання. Це приблизно дворазове збільшення шансів розповсюдити свої гени, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шимпанзе купують секс з самицею за м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі