середа, 29 серпня 2007 12:43

Симоненко хоче віддати Чорноморський флот України Росії

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко запропонував до 2017 року на базі Військово-Морських Сил України і Россії створити єдиний Чорноморський військовий флот. Під час візиту до Севастополя Симоненко відзначив, що єдине міжнародне військово-морське об"єднання слід розглядати як елемент "позанатівської" системи європейської безпеки, повідомляє прес-служба КПУ у вівторок.

"Щодо подальшої долі Севастополя як військово-морської бази, то я пропоную вже зараз почати й до 2017 року завершити формування на підставі українських і російських військово-морських сил спільного Чорноморського військового флоту. Така міжнародна військово-морська угода, з можливим подальшим залученням до участі в ній флотів інших країн, повинна стати першою цеглинкою в новій, позанатівській, системі європейської колективної безпеки. Це відповідає не тільки національним інтересам України, але й інтересам багатьох європейських країн", - заявив Симоненко.

"Якщо Україна - цивілізована країна, то потрібно на державному рівні, в першу чергу, на рівні президента Ющенка, припинити будь-які провокаційні дії щодо спроб ревізії великого договору, згідно з яким Чорноморський флот Росії повинен базуватися в Севастополі до 2017 року", - підкреслив лідер комуністів.

"Потрібно дивитися правді в очі: у України немає дієздатного флоту. Нема, тому що саме ті, хто більше всіх заявляють про втрату незалежності, і знищили український флот", - відзначив Симоненко.

У 2017 році закінчується дія норми великого договору між Україною і Росією, згідно якому Чорноморський флот РФ має право базуватися в Криму, повідомляє "Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Симоненко хоче віддати Чорноморський флот України Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі