четвер, 03 серпня 2023 13:19

ШІ у законі – Україна почала роботу над правовим регулюванням

ШІ у законі – Україна почала роботу над правовим регулюванням
В Україні почали роботу над нормативним полем для ШІ. Фото: pixabay.com

Україна вже розробляє власну стратегію регулювання штучного інтелекту.

Країна має амбітні плани очолити світовий тренд розвитку ШІ, заявив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Використання ШІ в Україні заплановано в різних сферах, зокрема, Мінцифри розробляє віртуального помічника в "Дії", завдання якого швидко знаходити відповіді на запитання користувачів.

"У ході роботи стратегічної сесії, за участю експертів, урядовців, народних депутатів і юристів, яка стала початком роботи над нормативним полем для ШІ, обговорили шляхи, якими може піти країна у сфері його правового регулювання. Ми повинні не відставати від світу, а очолити тренд. Розуміти, що відбувається, швидко реагувати та мати власну стратегію. Неможливо говорити про цифрову державу, не формуючи прогресивну політику в напрямі ШІ та адженду", – написав він у середу в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінцифрі розповіли про розробку ШІ в Україні та небезпеку, яку він становить

ШІ допомагатиме Держстату обробляти й аналізувати дані, додав очільник Мінцифри. Окремо Федоров відзначив користь ШІ у військових технологіях.

"Штучний інтелект допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу ворога, збивати ракети, ефективніше наводити на цілі дрони тощо. Тож ми створюємо умови, щоб топові міжнародні компанії, які займаються штучним інтелектом, приходили на український ринок", – зазначив міністр.

Гендиректор SpaceX, Tesla та новий власник Twitter Ілон Маск, а також фахівці зі штучного інтелекту та лідери галузі закликали до шестимісячної паузи у розробці систем, потужніших, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4. Про це йдеться у відкритому листі, де згадуються потенційні ризики для суспільства та людства.

Зараз ви читаєте новину «ШІ у законі – Україна почала роботу над правовим регулюванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі