пʼятниця, 27 лютого 2009 16:17

Шеварднадзе: Росія сама вступить в НАТО

Шеварднадзе: Росія сама вступить в НАТО
Рано чи пізно Росія примириться з думкою про те, що Грузія стане членом НАТО. Це відбудеться в тому випадку, якщо Дмитро Медведєв та Барак Обама знайдуть спосіб позбавитися від військових погроз. З такою заявою виступив в інтерв"ю телеканалу Russia today колишній президент Грузії Едуард Шеварднадзе.

Відомий політик нагадав, що саме він запропонував свого часу, щоб Грузія увійшла до НАТО. Він погодився з тим, що для Москви неприйнятне знаходження такого агресивного блоку біля її кордонів, проте припустив, що коли-небудь Росія і сама вступить в НАТО.

Найбільшою помилкою Михайла Саакашвілі Шеварднадзе назвав розрив дружніх взаємин з Росією. "Коли при владі в Грузії був я, у мене були дружні взаємини з російським президентом Володимиром Путіним, з яким я познайомився задовго до того, як він став президентом", - сказав Шеварднадзе.

Він відзначив, що нинішнє керівництво Грузії могло, принаймні, зберегти відносини на тому, колишньому, рівні. "Але вони не змогли порозумітися, і розпочалася антиросійська кампанія, кульмінацією якої став серпневий конфлікт, який спустошив всю Грузію", - сказав колишній грузинський президент.

На думку Шеварднадзе, російсько-грузинські відносини необхідно відновити. "Я знаю, що в Росії є реакціонери, яким не подобається Грузія, але ці дві країни, незалежно ні від чого, історично були друзями і розділяють загальну релігію", - сказав він.

Едуард Шеварднадзе вважає, що майбутня поїздка президента США Барака Обами до Москви багато що змінить у відносинах з Грузією. "Обама висловлювався проти розміщення системи ПРО в Східній Європі. Я не знаю, чи відбудуться якісь радикальні зміни в цьому питанні, але те, що у Обами інша точка зору, - це вже добре", - сказав колишній грузинський президент.

За матеріалами РБК, Известия

Зараз ви читаєте новину «Шеварднадзе: Росія сама вступить в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі