вівторок, 13 липня 2010 18:06

Середній хабар за землю під Києвом - більше півмільйона грн

Середній хабар за землю під Києвом - більше півмільйона грн

Середня сума хабара за землю під Києвом складає дещо більше півмільйона гривень.

Про це повідомили в ВЗГ ГУМВС України у Київській області.

Працівники МВС за півроку розкрили у Київській області 71 злочин у сфері земельних відносин, 35 з яких тяжкі. Майже у всіх випадках в справах фігурують посадовці і службовці. За словами начальника управління державної служби боротьби з економічними злочинами Олександра Савченка, у порушених кримінальних справах сума збитків, нанесених державі, складає близько 174 млн. грн. Предметом злочинних посягань було 318 га земель сільськогосподарського призначення.

Так, за матеріалами працівників УДСБЕЗ Київської області прокуратура порушила кримінальну справу відносно начальника управління земельних ресурсів Обухівського району, який ще в 2003 році, зловживаючи службовим положенням, незаконно вніс свідомо фіктивні дані і підписав державні акти на право приватної власності на земельні ділянки загальною площею 10 га. В даному випадку державі був завданий збиток на 7,5 млн. грн.

За фактом перевищення службових повноважень з боку працівників Броварської райдержадміністрації і управління Держкомзему також порушена кримінальна справа. Посадовці змогли відвести десяти громадянам земельні ділянки площею близько 20 га на територіях, які частково розташовані в межах прибережної захисної смуги р. Десенка, а також безпосередньо накладаються на водне русло. Державним інтересам такими діями завданий матеріальний збиток на суму більше 26 млн. грн.

Що стосується боротьби з хабарництвом і кримінальною корупцією, за словами Савченка, працівники підлеглого підрозділу в Київській області з початку року викрили 66 злочинів з ознаками корупції і задокументували 13 фактів хабарництва. Серед викритих в хабарництві посадовців - голова РДА, перший заступник голови РДА, секретар міськради, працівники податкової міліції і Державної прикордонної служби, сільський голова і керівники підприємств. У судах знаходяться 16 кримінальних справ про хабарництво.

Зараз ви читаєте новину «Середній хабар за землю під Києвом - більше півмільйона грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі