пʼятниця, 06 грудня 2019 03:26

Сенцов в ОБСЄ: "Як можна вірити Росії?"

Сенцов в ОБСЄ: "Як можна вірити Росії?"
Сенцов дивується європейцям, які вірять Росії. Фото: РБК

Колишній бранець Кремля, режисер Олег Сенцов здивований тим, як люди в Європі можуть вірити Росії.

"Три місяці я подорожую світом, по Європі. І знаєте, яке моє найбільше здивування? Що в Європі є люди, які вірять і навіть захоплюються Росією. Які вважають, що це – хороша країна, що там є демократія, що з нею можна домовлятися, а в Україні ж щось відбувається щось таке місцеве, і їх не стосується", - сказав Сенцов під час "сайд-івенту" на тему "Українці — політичні в'язні. Шлях до свободи" у Братиславі, повідомляє Укрінформ.

Сенцов наголосив, що Росія веде таємну, гібридну війну проти Європи: "Так, по ваших вулицях не їздять танки та БТРи, як було у Сімферополі, коли захоплювали Крим, по ваших вулицях не б'ють "Гради" та артилерія, по ваших вулицях не провозять гроби з людьми. Але війна йде, таємна, гібридна. З метою розхитати та розвалити Європу".

За його словами, люди, які вірять сьогодні Росії – "дуже наявні, які не розуміють, з ким вони мають справу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Робіть те, що робили для мене" - Сенцов в Європарламенті нагадав про інших політв'язнів

"Я був в Росії 5 років. І я знаю, що таке Росія, і як вона бореться з тими, хто проти неї. Вона воює з Україною, і з Європою. Вона – путінський режим – воює зі власними громадянами, саджає людей за протести, за те, що вони ходять з плакатом дають по три роки, за повідомлення у "Твіттері" та "Фейсбуці" дають реальні тюремні строки", - наголосив він.

Сенцов разом з ще 34 українцями повернувся з російського ув'язнення 7 вересня цього року в результаті обміну утримуваними особами з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов в ОБСЄ: "Як можна вірити Росії?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі