пʼятниця, 17 липня 2015 15:23

Сім'ї загиблих в АТО воїнів отримають по 900 тисяч гривень

Сім'ї загиблих в АТО воїнів отримають по 900 тисяч гривень

Верховна Рада встановила розміри фінансової допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців у розмірі 750 прожиткових мінімумів, що в даний час складає 882 тис. грн.

За відповідний законопроект №2406 про внесення змін до законодавства щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей на засіданні в п'ятницю проголосували 229 народних депутатів. Законом внесено зміни, зокрема, до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей.

Зміни передбачають, що сім'ї військовослужбовців, загиблих під час виконання обов'язків військової служби або внаслідок захворювання, отриманого при виконанні обов'язків, отримуватимуть одноразову грошову допомогу в розмірі 750 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб.

У той же час у разі отримання військовослужбовцям інвалідності I групи він отримає одноразову грошову допомогу в розмірі 375 прожиткових мінімумів (у 2015 році - 441 тис грн), інвалідності II групи - 300 прожиткових мінімумів (у 2015 році - 352,8 тис грн), інвалідності III групи - 225 прожиткових мінімумів (у 2015 році - 264,6 тис грн).

Передбачається, що у разі загибелі військовослужбовця одноразова допомога призначається і виплачується рівними частинами всім особам, які мають право на її призначення та одержання за їх особистою заявою або заявою їх законних представників.

Разом з тим закон встановлює, що його дія не поширюється на осіб, щодо яких до набрання чинності цього закону прийнято рішення про призначення і виплату їм одноразової грошової допомоги у разі загибелі, отримання інвалідності чи часткової втрати працездатності без інвалідності, та на осіб, які отримали замість зазначеної допомоги інші компенсаційні виплати.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила цей закон у першому читанні 16 червня нинішнього року. Прожитковий мінімум в держбюджеті на поточний 2015 затверджено у сумі 1,176 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ї загиблих в АТО воїнів отримають по 900 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі