понеділок, 09 липня 2018 11:17

Sea Breeze: військові 16 країн прибудуть в Україну

Sea Breeze: військові 16 країн прибудуть в Україну
В Одесі розпочалися міжнародні навчання Sea Breeze-2018. Фото: УНІАН

9 липня в Одесі починаються міжнародні навчання Sea Breeze-2018.

Для участі в них прибув флагманський корабель Шостого флоту ВМФ США USS Mount Whitney.

"USS Mount Whitney радий повернутися в Чорне море. Ми з нетерпінням чекаємо спільної роботи з нашими партнерами в регіоні для побудови відносин, які будуть сприяти миру і економічної стабільності в регіоні і на планеті", - сказав командир корабля Роберт Агілар.

У навчаннях візьме участь також американський ракетний есмінець USS Porter. Очікують прибуття кораблів ВМФ Туреччини і Румунії, підрозділів спецпризначенців і водолазів з Великобританії і Канади, підрозділів морської піхоти Грузії і Молдови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українські військові вночі форсували Дніпро: фото

У Sea Breeze-2018 візьмуть участь військовослужбовці 16 країн - України, США, Болгарії, Великобританії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Туреччини і Швеції.

Учасники будуть тренуватися з 9 по 21 липня. Відпрацюють завдання, узгоджені багатонаціональним штабом з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, в Одеській і Миколаївській областях і в північно-західній частині Чорного моря.

Показали захоплююче відео навчань військових Збройних сил України. Ролик опублікувала на сторінці у Facebook "Військова частина А3955". "Здача контрольних заліків підрозділами в/ч А3955", - написали в пості. У мережі відео викликало хвилю захвату, користувачі його активно коментують.

Зараз ви читаєте новину «Sea Breeze: військові 16 країн прибудуть в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі