вівторок, 23 червня 2009 12:11

Саркозі проти того, щоб у Франції носили паранджу

Саркозі проти того, щоб у Франції носили паранджу
Президент Франції Ніколя Саркозі висловився категорично проти того, щоб мусульманки в країні носили паранджу.

Виступаючи з промовою в парламенті, присвячену загальним проблемам внутрішньої політики, Саркозі заявив, що паранджа принижує гідність жінок і "робить їх підневільними". Він також підтримав ідею створення парламентської комісії, щоб вирішити, чи варто вводити заборону на публічне носіння паранджі.

"Паранджа не релігійний символ. Це символ невільницької побожності. Носіння паранджі не буде вітатися на території Французької республіки", - заявив Саркозі. Водночас, він зазначив, що "іслам повинні поважати так само, як і інші релігії", які сповідуються в країні.

Група міжпартійних парламентаріїв вже закликає провести спеціальне розслідування, щоб з"ясувати, чи не підривають мусульманки, які носить паранджу, громадський устрій французької держави. Законодавці, зокрема, хочуть з"ясувати, чи надівають мусульманки у Франції паранджу з власної волі чи їх змушують це робити.

У 2004 році Франція заборонила носіння хіджаб - хустки, що покриває голову і шию, - у державних школах. Заборона викликала гарячі дебати як у Франції, так і за кордоном.

Нагадаємо, в 2007 році представник датської ультраправої Нaродної партії Сорен Краруп, виступаючи в парламенті, порівняв мусульманську паранджу з нацистською свастикою, чим викликав засудження з боку як датських політиків, так і місцевих мусульман, повідомляє Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі проти того, щоб у Франції носили паранджу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі