середа, 17 червня 2009 13:43

Саркозі обсвистали на похороні президента Габону

Саркозі обсвистали на похороні президента Габону
Габонці, які зібралися у вівторок на похороні президента республіки Омара Бонго Ондімби, обсвистали Ніколя Саркозі, який прибув у столицю Габону Лібревіль, щоб вшанувати пам"ять померлого президента.

Кортеж президента Франції, який прилетів у Габон в супроводі французького екс-лідера Жака Ширака і нинішнього глави МЗС Бернара Кушнера, зустріли стриманими оплесками, однак згодом, вже після прибуття в президентську резиденцію в Лібревіль, його обсвистали габонці, які знаходилися поблизу будівлі.

Вони викрикували на адресу Саркозі: "Ми не хочемо тебе. Йди!", а один із обурених габонців заявив репортерам: "Ви, французи, приїхали сюди, щоб зруйнувати Габон".

Саркозі, коментуючи цей прийом, поклав провину за негативне уявлення мешканців Габону про Францію на французькі засоби масової інформації, маючи на увазі передчасне повідомлення про смерть габонського президента.

На думку Саркозі, неприємні висловлювання габонців були адресовані саме французьким ЗМІ, а не президенту Франції.

Нагадаємо, 7 червня ЗМІ поширили інформацію про те, що президент Омар Бонго Ондімба помер у віці 73 років в одній із барселонських клінік внаслідок серцевого нападу. Цю інформацію підтвердив раніше прем"єр-міністра країни Жан Айге Ндонг.

Влада Габону офіційно підтвердила смерть свого президента Омара Бонго Ондімби 8 червня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі обсвистали на похороні президента Габону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі