понеділок, 22 березня 2010 08:37

Саркозі програв на виборах

Саркозі програв на виборах

У другому турі регіональних виборів у Франції після підрахунку 97 відсотків бюлетенів із серйозним відривом лідирує блок на чолі з соціалістами. Вони набрали близько 54 відсотків голосів. Партія президента Ніколя Саркозі зазнала поразки майже у всіх регіонах.

Прем"єр-міністр Франсуа Фійон вже визнав поразку правлячої партії "Союз за народний рух", яку підтримали 36 відсотків виборців.

"Ми не змогли переконати електорат. Ми повинні поважати вибір наших громадян і проаналізувати причину невдачі", - заявив Фійон.

Соціалістична партія Франції, яку очолює Мартін Обрі, пішла на регіональні вибори в союзі з "зеленими" і Лівим фронтом. До складу коаліції увійшли також і французькі комуністи. Блок здобув перемогу у всіх регіонах країни, чинного президента підтримали тільки в Ельзасі.

Ультра правий "Національний фронт" на чолі з Ле Пеном підтримали близько 8,7 відсотка виборців. Активність виборців на виборах була низькою, на дільниці прийшли близько 47 французів, які мають право голосу.

Регіональні вибори 2010 року розглядаються як генеральна репетиція президентських виборів 2012 року, на яких, як очікується, Ніколя Саркозі виставить свою кандидатуру на другий термін. Під час передвиборної кампанії 2007 року основними суперниками Саркозі також були соціалісти. При голосуванні у другому турі їхній кандидат Сеголен Руаяль набрала понад 46 відсотків голосів, поступившись Саркозі, якого підтримали понад 50 відсотків виборців.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Саркозі програв на виборах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі