понеділок, 13 листопада 2006 18:26

Найспортивнішим містом світу визнали Мельбурн

Австралійський Мельбурн визнали найспортивнішим містом світу. До такого висновку дійшла незалежна міжнародна експертна комісія з питань спорту ArkSports.

У ході дослідження було відібрано 20 найбільших міст, у яких за період з 2002 року по 2010 рік проходили або плануються знаменні події, такі як Олімпійські ігри, чемпіонати світу з футболу, тенісу, гонки "Формули-1".

Основними критеріями для голосування стали рівень обслуговування, висвітлення в ЗМІ, якість життя міста, транспортне сполучення, урядова підтримка, туризм і навіть погодні умови.

У підсумку, Мельбурн набрав 341,5 бали, обігнавши на 29 пунктів Париж і Сідней, завдяки високому рівню обслуговування, кількості минулих і майбутніх подій, а також колосальній урядовій підтримці. Далі в рейтингу 4 і 5 місце зайняли Берлін і Лондон.

У категорії за якістю життя Мельбурн на долю відсотка обійшов канадський Ванкувер, за кількістю спортивних комплексів і споруд залишив позаду американський Нью-Йорк, а за кліматичними умовами і розкрученістю туристичної галузі - вічно конкуруючий сусідній Сідней. Проблеми з транспортом стали єдиним слабким місцем у переможця.

У ході змагання між містами експерти назвали Мельбурн "мегаполісом з безпрецедентною репутацією", відзначивши його багатосторонність, розвиток спортивної структури, міську атмосферу і неприборкану пристрасть місцевих жителів до будь-яких спортивних заходів, повідомляє КореспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «Найспортивнішим містом світу визнали Мельбурн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі