середа, 14 листопада 2007 15:58

Літаки ЦРУ таємно здійснювали посадки в Україні

Літаки ЦРУ таємно здійснювали посадки в Україні
Літаки Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США здійснювали посадки на одній з авіабаз України, заявив в середу депутат Європарламенту Джованні Фава, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Фава відзначив, що має в своєму розпорядженні переконливі докази таємних приземлень американських літаків на території України.

Раніше Фава заявляв про існування в"язниць ЦРУ в Італії та Польщі. Європарламентарій повідомляв, що виявив 14 європейських урядів, які допомагали США проводити слідчі заходи і створювати секретні в"язниці, існування яких суперечить Женевській конвенції.

За словами Фава, спецслужби США створили цілу систему викрадань підозрюваних в тероризмі, в рамках якої ЦРУ активно або пасивно співробітничало з різними європейськими урядами і службами безпеки.

Єврокомісар з юстиції, свободи та безпеки Франк Фраттіні заявив, що розслідувати встановлені парламентаріями факти "належить судовим органам, а уряди мають організувати адміністративне розслідування і покарати винних чиновників".

За словами Фраттіні, розслідування на національному рівні повинне бути проведене "навіть, якщо правда неприємна", оскільки це дозволить уникнути повторення незаконної практики в майбутньому.

У вересні минулого року президент США Джордж Буш визнав, що ЦРУ утримувало закордоном підозрюваних в тероризмі, проте, в яких країнах така практика мала місце, він тоді повідомити відмовився, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Літаки ЦРУ таємно здійснювали посадки в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі