середа, 18 березня 2009 10:54

Найбільшою жертвою рецесії у Європі стане Британія

Найбільшою жертвою рецесії у Європі стане Британія
Авторитет британського прем"єра Гордона Брауна постраждав ще раз після оприлюднення прогнозу МВФ про те, що Велика Британія в рецесії постраждає більше за інші країни.

Міжнародний валютний фонд заявив, що криза у Британії буде довша, ніж будь-хто очікував, вона продовжиться і в 2010 році. Британська економіка скоротиться на катастрофічні 3,8% в цьому році і 0,2% у 2010 році.

Економісти говорять, що спад на 3,8% означатиме, що десятки тисяч підприємств закриються, а безробітних стане більше 3 мільйонів. Згідно з прогнозом, пан Браун залишиться лідером лейбористів на наступних виборах на тлі триваючої кризи.

Всього два місяці тому МВФ оприлюднив інший прогноз: 2,8% скорочення виробництва на 2009-й, а на 2010 рік - зростання у 0,2%.

"Економічна модель Брауна принципово хибна"

За новим прогнозом, Японія може постраждати ще більше за Британію - до 5% падіння виробництва. В 2010 році японська економіка буде "на нулі" - без відсотків зростання.

Голова британського тіньового кабінету Джордж Осборн заявив: "Здається, Велика Британія матиме найдовший спад з усіх великих економік. Це ще один доказ того, що економічна модель Гордона Брауна принципово хибна".

Пан Браун визнав учора, що треба було раніше прийняти більш жорсткі заходи по стриманню падіння фінансових ринків. Разом з тим, він вибачився за його роль у фінансовій кризі: "Я повною мірою несу відповідальність за всі дії, але думаю, що ми маємо справу з великою проблемою, яка є як глобальною, так і національною за своїм характером ", пише Dailymail.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Найбільшою жертвою рецесії у Європі стане Британія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі