понеділок, 26 лютого 2007 17:17

Шахтарі "Краснопільської" добилися виплат заборгованостей по зарплаті

Гірники шахти "Краснопільська" (Брянка, Луганська область) припинили страйк. Про це повідомила прес-служба Міністерства вугільної промисловості.

Шахтарям запропонували зареєструватися в Луганській обласній дирекції із ліквідації збиткових вуглевидобувних і вуглепереробних підприємств "Луганськвуглересруктуризація" та виплатили аванс. Заборгованість із заробітної плати буде погашатися за рішенням суду.

Гірникам, які залишилися працювати на шахті, почали погашати борги.

Сумарна заборгованість із заробітної плати по шахті "Краснопільська" становить 1,7 млн гривень, у тому числі 0,5 млн гривень тим, хто продовжує працювати на підприємстві.

Перший заступник міністра вугільної промисловості Юрій Зюков зазначив, що на шахті були відсутні інженерно-технічні керівники, а її технічний стан не відповідає нормам і вимогам техніки безпеки.

"Підприємство "Карат" не здійснювало оплати за налагоджувальні роботи, за ремонт стовбура, за водовідливні установки. Там усе на грані того, що в будь-який момент шахта може бути затоплена", - сказав Зюков.

Він також повідомив, що Луганська облдержадміністрація знайшла інвестора, який згодився погасити 0,5 млн гривень заборгованості із заробітної плати.

"Краснопільська" займається видобутком коксівного вугілля. За різним даними, на шахті працює від 92 до 104 осіб.

Нагадаємо, що 2 лютого 12 гірників шахти "Краснопільська" почали страйк, вимагаючи від керівництва погашення заборгованості із заробітної плати. Заборгованість із зарплати гірникам утворилася через повну зупинку робіт з видобутку вугілля, що не ведеться більше 1 року через затоплення виробничих шарів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі "Краснопільської" добилися виплат заборгованостей по зарплаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі